O vrtiću

Dječji vrtić Pipi Duga Čarapa osnovala sam u studenome 2003. godine. Nalazimo se na adresi Našička 18 na Staglišću (Jarun). Ljubav prema svome zvanju bila mi je motivacija za pokretanje ovog vrlo zahtjevnog posla: djeci stvoriti okružje u kojem će se osjećati kao u vlastitom domu; ono što za svoju djecu nisam uspjela pronaći u ostalim vrtićima. U tom smislu uredila sam prostor vrtića, zadržavši obiteljsko ozračje, te sam pomno birala odgojiteljski kadar. Naše tete brinu o djeci svrstanoj u tri vrlo male skupine, kako bi imale vremena posvetiti se svakom djetetu.

Redovno radno vrijeme vrtića je od 6.00 do 16.00 sati, a produljeno radno vrijeme vrtića od 16:00 do 20:00 svakog radnog dana u godini (osim subotom i nedjeljom).

HRANA I BORAVAK NA ZRAKU
 
Osnovne potrebe predškolske djece su hrana i boravak na svježem zraku. Kako našoj djeci želim pružiti samo najbolje, odlučila sam se za hranu mediteranskog tipa.
 
Osim glavnog, djeci spravljamo još četiri obroka – i nešto što ne smijemo zaboraviti – dnevni tanjur zdravlja – svježe voće!
Naša djeca svakodnevno izlaze na svježi zrak, na obližnja igrališta, do jezera Jarun ili pak, oni veći, do Medvednice, u poneki muzej ili šetnju središtem grada.
 
O NAŠIM PROGRAMIMA
Svrha pohađanja vrtića za dijete je prvenstveno igra, ali uz igru valja i nešto naučiti. Znatiželjne glavice naših najmlađih nevjerojatnom lakoćom upijaju svijet oko sebe i nije im teško učiti dva strana jezika (engleski i njemački), ili sudjelovati u našim kreativnim radionicama. Najnovija istraživanja upravo upućuju na rano učenje stranih jezika. Djetetu to nije opterećenje, a ono što u ovoj dobi čuje, ostaje mu trajno kao temelj za kasniju naobrazbu, ne samo iz jezika. Računalnom radionicom uvodimo djecu u svijet suvremene tehnologije, ritmičkom i plesnom animiramo jednako dječake i djevojčice, lutkarskom, likovnom, pekarskom… Folklorom njegujemo našu baštinu – plesove, zaboravljene dječje igre…
 
Programi koje provodimo u vrtiću:
Djecu uključujemo i u izvanvrtićke sportske aktivnosti. Organiziramo jednotjedno zimovanje, školu skijanja na Medvednici, klizati učimo u sklopu Hokejaškog kluba Medveščak. U toplijim danima naši treneri djecu uče rolati i igrati tenis, plivamo na bazenima uza Savu, a jahanje svladavamo na Hipodromu. One starije obvezno u lipnju vodimo na jednotjedno ljetovanje na Jadran.
Moramo se pohvaliti i javnim nastupima u kojima sudjeluju djeca iz svih naših odgojnih skupina.
Ne bismo li djecu oslobodili straha od takvih nastupa, naučeno u sklopu naših programa redovito izvodimo na priredbama u Zagrebu: na Trepsu (susreti plesnih skupina na Trešnjevci), na Zrinjevcu, na Danima vrtića grada Zagreba i u drugim prigodama, za što smo dobili brojna priznanja i nagrade.
Zahvaljujem Vam što ste nas posjetili na našoj web stranici, a zaželite li koju obavijest više, vrata našeg vrtića uvijek su Vam otvorena.
Osnivačica vrtića
 Branka Bobinac